Baba ganoush

title

Baba ganoush

Kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bakken: 30 minuten

Ingrediënten

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergine. Rooster ze dan voor ongeveer 5 minuten op het gasfornuis.

2

Wikkel daarna de aubergines in aluminiumfolie. Snij het topje van de teentjes knoflook, besprenkel met wat olijfolie en verpak ook in aluminiumfolie. Doe alles in de oven voor 30 minuten.

3

Haal de aubergines uit de oven en laat afkoelen. Daarna kun je de schil van de aubergines halen. Haal ook de schil van de knoflook.

4

Doe de aubergine en knoflook samen met de citroen, komijn, olijfolie, peper, zout en tahini in een grote kom.

5

Je kunt ervoor kiezen om alles door elkaar te prakken met een vork of met een staafmixer de aubergines te pureren.

6

Serveer met wat granaatappelpitten of olijfolie of gerookte paprikapoeder. Je eet de baba ganoush bijvoorbeeld met flatbread.