Baba ganoush
Baba ganoush
Kooktijden
Voorbereiding: 10 minuten
Bakken: 30 minuten
Ingrediënten
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergine. Rooster ze dan voor ongeveer 5 minuten op het gasfornuis.
2
Wikkel daarna de aubergines in aluminiumfolie. Snij het topje van de teentjes knoflook, besprenkel met wat olijfolie en verpak ook in aluminiumfolie. Doe alles in de oven voor 30 minuten.
3
Haal de aubergines uit de oven en laat afkoelen. Daarna kun je de schil van de aubergines halen. Haal ook de schil van de knoflook.
4
Doe de aubergine en knoflook samen met de citroen, komijn, olijfolie, peper, zout en tahini in een grote kom.
5
Je kunt ervoor kiezen om alles door elkaar te prakken met een vork of met een staafmixer de aubergines te pureren.
6
Serveer met wat granaatappelpitten of olijfolie of gerookte paprikapoeder. Je eet de baba ganoush bijvoorbeeld met flatbread.