Citroen gevuld met citroenmousse 🍋

title

Zomers dessert

Deze citroenen met citroenmousse zijn heerlijk fris en zoet. Echt het ultieme zomer dessert. Groot pluspunt is dat het helemaal niet moeilijk is om te maken en weinig tijd kost. De citroenen moeten na bereiding wel een uur opstijven in de koelkast, maar hé, daarna heb je ook wel wat! 


Dus zet de ingrediënten maar op je boodschappenlijstje; want dit wil je!



Citroen gevuld met citroenmousse

Kooktijden

Koken: 75 minuten

Ingrediënten

Bereiding

1

Maak de schil van de citroenen schoon. Snijd ze daarna doormidden in de lengte.

2

Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de citroenen en pers hier zoveel mogelijk sap uit. Vang het sap op in een bakje

3

Verwarm de citroensap met de gelatine en suiker tot de gelatine volledig is opgelost.

4

Haal de pan van het vuur. Doe 150ml van de slagroom bij het citroensap en roer door.

5

Vul de citroenen met een lepel met het mengsel. Leg ze op een bord en zet in de koelkast voor minimaal een uur.

6

Klop de overige slagroom op met 1el suiker. Deze kun je verdelen over de citroenen wanneer deze uit de koelkast komen.