Crispy rijst salade

Crispy rijst salade
Kooktijden
Voorbereiding: 15 minuten
Bakken: 25 minuten
Ingrediënten
Dressing
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 210 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
2
Verdeel de gekookte basmatirijst over de bakplaat. Meng de crispychili olie, tomatenpuree en sojasaus door de rijst. Zet de bakplaat in de oven tot de rijst crispy is geworden (+/- 20 minuten). Schep halverwege de rijst een keertje om.
3
Snijd ondertussen de groentes in dunne reepjes of blokjes. Snijd ook de lente-ui en peterselie fijn.
4
Doe de crispy rijst in een grote schaal. Meng de groentes, peterselie, lente-ui er doorheen. Voeg als laatste de dressing en gebakken uitjes toe. Optioneel nog wat extra crispy chili olie.
Dressing
1
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar met een klein beetje water. Giet de dressing over de salade.