Garlic & honey chicken bowl

Garlic & honey chicken bowl
Kooktijden
Voorbereiding: 15 minuten
Koken: 25 minuten
Ingrediënten
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Maak de kipfilet schoon en snijd ze in op de vlinder manier. Bestrooi de kipfilet met peper en zout.
3
Vul een bordje met bloem, een bordje met een geklopt ei en een bordje met de cornflakes. Maak de cornflakes wat kleiner door ze plat te drukken.
4
Haal de kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de cornflakes. Leg de kipfilets in de oven voor ongeveer 30 minuten, tot ze volledig gaar zijn.
5
Bereid de bimi en rijst volgens de verpakking.
6
Snijd de knoflook heel fijn. Bak de knoflook in een pan in olijfolie.
7
Voeg dan de honing, sojasaus, witte wijnazijn en citroensap toe. Roer goed door.
8
Doe in een bekertje de maizena. Voeg een klein beetje water toe en roer door zodat de maizena volledig is opgelost. Voeg beetje bij beetje het mengsel toe aan de knoflooksaus. Zo wordt de saus wat dikker.
9
Als de kipfilet gaar is, haal je deze uit de oven. Leg ze in de knoflook saus en draai ze vervolgens om.
10
Serveer de kip met de rijst, bimi, sriracha mayonaise, sesamzaad en gesneden lente-ui.