Geroosterde aubergine dip met kikkererwten
Geroosterde aubergine dip met kikkererwten
Kooktijden
Voorbereiding: 10 minuten
Bakken: 35 minuten
Ingrediënten
Geroosterde aubergine dip
Kikkererwten
Bereiding
Geroosterde aubergine dip
1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat met bakpapier of ovenschaal klaar voor de aubergines.
2
Snijd de aubergines in blokjes en snijd de uien in halve ringetjes.
3
Verdeel deze over de ovenschaal en voeg de kruiden, tomatenpuree, gesneden knoflook, olijfolie, suiker en granaatappel melasse. Schep alles goed om.
4
Zet het gerecht in de oven. Dit proces duurt even want de aubergines hebben de tijd nodig om zacht te worden.
Kikkererwten
1
Nu de aubergines in de oven staan laat je de kikkererwten uitlekken.
2
Nadat de aubergines 25 minuten in de oven staan, zet je de kikkererwten met de kruiden en olijfolie ook in de oven in een aparte ovenschaal.
3
Schep ondertussen de aubergines een keer om. Haal de aubergines uit de oven wanneer ze zacht zijn en de kikkererwten wanneer ze knapperig zijn geworden.
4
Verdeel Griekse yoghurt over een grote schaal met wat peper, zout en olijfolie. Leg daarboven op de aubergines, dan de kikkererwten en tot slot wat fijngesneden peterselie. Serveer het gerecht als bijgerecht of als hoofdgerecht met rijst of naanbrood .