Geroosterde rode bietjes met tijm & honing

title

Veelzijdige bietjes 😍

Rode bieten kun je op verschillende manieren bereiden. Je kunt ze gebruiken in een salade, koken voor bij een avg-tje, maar dus ook roosteren in de oven. Voor een volledige maaltijd kun je wat gebakken aardappeltjes en een stukje kipfilet serveren bij dit gerecht. Of houd het vegetarisch en ga voor een vleesvervanger. Let me know wat je ervan vindt!


Ben je niet zo gek op feta kaas? Dan kun je deze ook weglaten uit het gerechtje. 

Geroosterde bietjes met honing & tijm

Kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bakken: 35 minuten

Ingrediënten

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Maak de rode bieten schoon en snijd ze in partjes. Snijd ook de sjalotjes in partjes

3

Doe de rode bieten en sjalotjes in een ovenschaal. Pers de knoflookteentjes en voeg deze ook toe aan de ovenschaal.

4

Risp de blaadjes van de takjes tijm en verdeel ze boven de ovenschaal.

5

Voeg ook de olijfolie, balsamico azijn en honing toe aan de ovenschaal. Roer alles met een lepel goed door elkaar.

6

Zet de rode bieten in de oven voor 30-35 minuten.

7

Rooster ondertussen de pijnboompitten tot ze lichtbruin kleuren. Zet deze nog even apart.

8

Wanneer de rode bieten uit de oven komen, garneer je ze met de pijnboompitten en de feta kaas.