Gevulde uien met tomatenrijst en verse kruiden
Gevulde uien met tomatenrijst en verse kruiden
Kooktijden
Voorbereiding: 15 minuten
Koken: 60 minuten
Ingrediënten
Bereiding
1
Zet een pan op met kokend water.
2
Maak de uien schoon. Snijd ze door de lengte tot de kern door. Dit zorgt ervoor dat je straks de schillen goed van de ui kunt halen. Bewaar 1 van de uien.
3
Leg de uien voorzichtig in het kokend water voor ongeveer 15 min.
4
Ondertussen snipper je de bewaarde ui fijn. De tomaten snijd je door de helft en rasp je, de schil blijft over.
5
Verwarm olijfolie in een pan en bak hierin de ui.
6
Voeg een schep tomatenpuree toe en bak kort mee.
7
Voeg het citroensap toe, peper en zout en de helft van de geraspte tomaten. Laat voor 5 minuten pruttelen.
8
Verwarm de oven voor op 200 graden.
9
Leg de gekookte uien in koud water.
10
Was de rijst en schep deze daarna door het tomaten-ui mengsel samen met de uitgelekte linzen. Snijd ook de kruiden fijn en voeg deze ook toe aan de rijst.
11
Pak een uienschil en schep hier een schepje van de vulling in. Leg in een oven geschikte pan of ovenschaal
12
Herhaal dit tot alle uienschillen gevuld zijn.
13
Meng de overgebleven tomatenrasp met een kleine schep tomatenpuree en een kopje water. Giet dit voorzichtig over de uien. Zet de pan in de oven voor ongeveer 45 minuten.
14
Na 45 minuten bestrijk je de uien met de granaatappel melasse. Zet de pan dan voor 15 min terug in de oven.
15
Serveer met wat fijngesneden peterselie en optioneel wat granaatappelpitten.