Honing&sesam koekjes

Honing&sesam koekjes
Kooktijden
Voorbereiding: 15 minuten
Rusten: 60 minuten
Bakken: 15 minuten
Ingrediënten
Bereiding
1
Bak de sesamzaadjes in een pan zonder olie tot ze lichtbruin kleuren. Bewaar ze dan apart.
2
Smelt de boter in een pan. Voeg vervolgens de honing hieraan toe en roer goed door elkaar.
3
Doe de boter en honing in een kom en doe hier de kristalsuiker en basterdsuiker bij. Mix door elkaar.
4
Voeg al mixend het ei en de vanille extract toe.
5
voeg dan de droge ingrediënten al mixend toe: de bloem, bakpoeder, baking soda, zout.
6
Zet het deeg voor een uur in de koelkast.
7
Doe de sesamzaadjes in een kommetje.
8
Verwarm de oven voor op 180 graden.
9
Leg een baktray met bakpapier klaar.
10
Maak ongeveer 12 balletjes uit het deeg. Dit kan met een ijsschep of een lepel. Haal de balletjes één voor één door de sesamzaadjes zodat ze volledig bedekt zijn.
11
Leg ze dan op het bakpapier.
12
Er moet tussen de koekjes voldoende ruimte zijn. Ongeveer 3 cm tussen de koekjes.
13
Bak de koekjes 15 min. in de oven. Bij voorkeur op een afkoelrek.