Kaneel & cacao cheesecake

Kaneel & cacao cheesecake 😍
Kooktijden
Voorbereiding: 20 minuten
Bakken: 90 minuten
Ingrediënten
De bodem
Kaneel & cacao swirl
De crumbles
De vulling
Bereiding
De bodem
1
Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.
2
Doe de koekjes naar keuze (ik gebruikte bastognekoeken), in een keukenmachine. Voeg ook de boter toe en mix tot een fijn mengsel.
3
Doe het mengsel in een springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet apart in de koelkast.
Kaneel & cacao swirl
1
Doe alle ingrediënten voor de swirl in een kommetje en roer door met een lepel. Zet het kommetje apart voor later.
De crumbles
1
Doe de ingrediënten voor de crumble in een kommetje en kneed door elkaar tot er grote kruimels ontstaan. Zet het kommetje apart.
De vulling
1
Mix in een grote kom de roomkaas en de suiker.
2
Wanneer er een glad mengsel is ontstaan, voeg dan de zure room, bloem, zout en vanille-extract toe. Mix tot een egaal mengsel.
3
Voeg één voor één de eieren toe. En blijf daarnaast mixen tot een egaal beslag.
4
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul een hitte bestendig bakje (bijvoorbeeld een ovenschaal) met wat water en zet dat in de oven op een ovenrek dat onder de cheesecake komt.
5
Doe de helft van de cheesecake vulling in de springvorm met de koekbodem.
6
Verdeel hier de swirl over. Voeg dan de rest van de cheesecake vulling toe.
7
Tot slot verdeel je de kruimels over de cheesecake.
8
Bak de cheesecake in het midden van de oven boven het bakje water voor 65 minuten. Haal dan het bakje water voorzichtig uit de oven. Bak de cheesecake dan nog voor 20-30 minuten. Het midden van de cheesecake mag nog wiebelen. De zijkanten zullen steviger zijn. Laat volledig afkoelen voor serveren.