Lasagne met worst & bechamelsaus

title

Lasagne met worst en bechamelsaus 🥰

Kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Koken: 15 minuten

Bakken: 35 minuten

Ingrediënten

Lasagne

Bechamelsaus

Opbouwen

Bereiding

Lasagne

1

Haal het vel van de worstjes. Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de worstjes gaar in de pan terwijl je ze met een spatel in kleine stukjes hakt. Bewaar het vlees apart.

2

Snijd de knoflook fijn, snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.

3

Verhit wat olijfolie in de pan en voeg de knoflook en ui toe. Bak 3-4 minuten.

4

Voeg de paprika en de kruiden toe aan de pan. Bak tot de paprika zacht wordt.

5

Voeg de passata, de basilicum en 100 ml water toe.

6

Laat de saus ongeveer 6 minuten pruttelen. Je kunt er daarna voor kiezen om de saus te pureren. Daarna voeg je de stukjes worst weer toe aan de saus.

7

Verwarm de oven voor op 200 graden. Start met het maken van de bechamelsaus.

Bechamelsaus

1

Smelt de boter in een pannetje. Wanneer de boter gesmolten is, voeg de bloem toe. Roer regelmatig door met een garde tot de bloem gaar is. De bloem krijgt dan een zanderige structuur.

2

Voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf melk toevoegen tot de bechamelsaus de juiste dikte heeft. Voeg tot slot de peper, zout en nootmuskaat toe.

Opbouwen

1

Je kunt nu de lasagne opbouwen: Zet alvast een ovenschaal klaar.

2

Doe een laagje van de saus op de bodem. Leg hier een laagje lasagnebladen over. Vervolgens weer een laagje saus. Herhaal dit proces tot er ongeveer 3 a 4 laagjes zijn. Zorg ervoor dat je eindigt met een laagje saus.

3

Hierop doe je een laagje van de bechamelsaus. Tot slot voeg je de kaas toe. Zet het gerecht voor 30-35 minuten in de oven.