Mango cheesecake squares 🥭

title

Mango cheesecake squares

Kooktijden

Voorbereiding: 20 minuten

Rusten: 120 minuten

Ingrediënten

Bereiding

1

Smelt de boter. Doe de gesmolten boter en de koekjes in een keukenmachine en maak de koekjes fijn.

2

Doe het koekjes mengsel in een vierkante bakvorm of ovenschaal. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

3

Zet de vorm in de koelkast.

4

Snijd de mango in kleine stukjes. Doe 3/4 van de mango met 50 ml water en de helft van de suiker in een pan. Breng aan de kook voor 4 min. Laat de gelatineblaadjes oplossen in het water door goed te roeren. Pureer dan de mango.

5

Mix de roomkaas, slagroom en vanillesuiker door elkaar heen in een aparte kom.

6

Doe de mango puree voorzichtig bij het roomkaasmengsel en roer door elkaar heen. Bewaar een klein beetje van de mango puree.

7

Giet het roomkaas-mango mengsel over de koekjesbodem, verdeel zodat er overal een gelijke laag ontstaat. Doe het laatste beetje mango puree op de bovenkant van de taart en roer hier met een satéprikker door heen. Zo ontstaat er een mooi patroon op de bovenkant. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

8

Wanneer de taart klaar is om op te eten, klop je de overige slagroom op. Hiermee versier je de taart. Verdeel ook de laatste stukjes mango over de taart.