Pasta met romige courgettesaus

title

Pasta met romige courgettesaus

Kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Koken: 25 minuten

Ingrediënten

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakpapier met bakpapier.

2

Snijd de courgette in dunne plakjes en leg ze op de bakplaat. Bestrijk ze met wat olijfolie. Kruid de plakjes met peper, zout, knoflookpoeder en uienpoeder. Zet de bakplaat in de oven voor zo’n 20 minuten. De laatste 5 minuten zet ik de oven nog even op de grillstand.

3

Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd de knoflook en ui klein. Snijd de courgette in blokjes. Verhit olijfolie in een pan en bak hier alles op zacht vuur tot de courgette zacht begint te worden. Voeg naar smaak peper, zout, uienpoeder, knoflookpoeder toe. Voeg de laatste minuten wat kookvocht van de pasta toe.

4

Doe het sap van de citroen, de cashewnoten, de basilicum, de helft van de parmezaanse kaas en het courgette mengsel, inclusief het kookvocht, bij elkaar. Mix alles tot een saus met een staafmixer. Serveer de saus met de pasta, de overige kaas en de gegrilde courgette.