Pistache & chocoladekoekjes


Pistache & chocoladekoekjes
Kooktijden
Voorbereiding: 20 minuten
Rusten: 20 minuten
Bakken: 17 minuten
Ingrediënten
Bereiding
1
Leg een stukje bakpapier of aluminiumfolie klaar. Schep met een lepeltje kleine bolletjes van de pistachepasta op de folie. Leg dit in de vriezer.
2
Smelt de boter.
3
Mix de boter met de kristalsuiker en basterdsuiker.
4
Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg ook het vanille-extract toe. Mix tot een romig geheel.
5
Voeg dan de bloem, baking soda en zout toe en mix op lage stand.
6
Hak de pistachenoten grof. Voeg de nootjes en de chocolat chips toe aan het beslag. Roer dit door met een spatel.
7
Zet het beslag 20 minuten in de koelkast.
8
Verwarm de oven voor op 175 graden.
9
Leg een bakplaat met bakpapier klaar. Haal de bolletjes pistachenoten uit de vriezer. Haal ook het beslag uit de koelkast.
10
Haal met een lepel wat beslag uit de kom. Druk dit met je hand plat en leg er een bolletje pistachepasta in. Vouw het beslag hierom heen. Leg het bolletje deeg op de bakplaat.
11
Houd tussen de bolletjes deeg overal ongeveer 3 cm ruimte tussen. Bak in de oven voor 15-18 minuten.
12
Laat de koekjes afkoelen op een afkoelrek.