Spinazie & feta hapjes

title

Vrijmibo

Bladerdeeg hapjes scoren altijd! Deze variant met spinazie en feta zijn lekker en makkelijk om te maken. 


Eten er kinderen mee? Of houd je zelf niet van pittig eten? Dan kun je de chilivlokken en jalapeño natuurlijk uit het recept laten. 

Spinazie & feta hapjes

Kooktijden

Koken: 30 minuten

Ingrediënten

Bereiding

1

Bak de spekjes in een pan. Laat de spinazie ontdooien en laat het vocht uitlekken in een vergiet.

2

Verwarm de oven voor op 220 graden.

3

Rol het bladerdeeg uit en leg op bakpapier klaar.

4

Verkruimel de feta kaas in een kom. Snijd de jalapeño klein. Voeg deze toe aan de feta. Voeg ook de ricotta, kruiden, spinazie en spekjes toe. Roer goed door.

5

Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.

6

Rol het bladerdeeg strak op in de lengte. Snijd voorzichtig rolletjes af van het bladerdeeg en leeg deze neer op het bakpapier met de vulling naar boven.

7

Bestrijk het bladerdeeg met opgeklopt ei of wat melk. Dan wordt het bladerdeeg goudbruin in de oven.

8

Bak de hapjes 20 min. in de oven.