Truffel & gekarameliseerde uien pasta

Truffel & gekarameliseerde uien pasta
Kooktijden
Voorbereiding: 10 minuten
Koken: 20 minuten
Ingrediënten
Bereiding
1
Start met het snijden van de uien in halve ringen. Bak de uien op laag vuur in de roomboter en olijfolie. Het duurt even voordat de uien gaan karameliseren. Vertrouw het proces en roer regelmatig de uien om.
2
Snijd ondertussen de teentjes knoflook fijn. Bak deze de laatste minuten mee met de ui.
3
Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking.
4
Blus de uien af met een glas witte wijn naar keuze. Zet het vuur onder de uien hoger, breng de saus aan de kook.
5
Voeg de kookroom, peper en zout en truffeltapenade toe. Laat nog enkele minuten pruttelen. Voeg dan de pasta toe aan de saus.
6
Serveer de pasta met de parmezaanse kaas en eventueel wat extra truffel tapenade.