Vegetarische goulash

Vegetarische goulash
Kooktijden
Voorbereiding: 15 minuten
Koken: 75 minuten
Ingrediënten
Bereiding
1
Pers de knoflook en snijd de ui in stukjes. Schil de zoete en kruimige aardappel en snijd ze in blokjes. Snijd ook de winterpeen in kleine blokjes.
2
Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de helft van de knoflook glazig.
3
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee voor 3 min. Voeg dan de kokosmelk, gember, kruiden, de winterpeen en beide soorten aardappelen toe. Voeg net zoveel water toe zodat de groentes net onder water staan. Breng het geheel aan de kook en laat op zacht vuur zo’n 70 min. pruttelen
4
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit wat roomboter en olijfolie in een pan en bak hierin de overige knoflook en champignons ongeveer 15 min. op zacht vuur. Zet deze pan apart.
5
Voeg na 70min. de champignons toe aan de goulash. Serveer de goulash met schoongemaakte alfafa, een partje citroen en een schepje zure room.