Witte kool in tomatensaus met cannellini bonen
Witte kool in tomatensaus met cannellini bonen
Kooktijden
Voorbereiding: 10 minuten
Koken: 30 minuten
Ingrediënten
Bereiding
1
Maak de witte kool schoon. Snijd de kool eerst in vieren, vervolgens in achtsten. Bak de kool in een grote pan aan beide zijden aan in olijfolie. Haal de kool uit de pan en zet deze apart.
2
Snijd de ui en knoflook fijn. Bak deze in dezelfde pan voor 5 minuten.
3
Voeg de tomatenpuree en kruiden toe. Bak voor 1 minuut mee. Laat ondertussen alvast de cannellini bonen uitlekken.
4
Leg de kool terug in de pan. Voeg de kookroom toe, het bouillonblokje en net zoveel water tot de kool net onder staat. Doe de deksel op de pan en laat de kool 10 minuten stomen.
5
Haal de deksel van de pan en voeg de cherrytomaatjes, de helft van de parmezaanse kaas en cannellini bonen toe. Laat nog ongeveer 20 min op laag vuur pruttelen of tot de kool gaar is.
6
Serveer het gerecht bijvoorbeeld met aardappelpuree. Lekker met wat fijngesneden peterselie en de overige parmezaanse kaas. 🧀