Zoet-zure noodles met crispy tofu

title
Crispy tofu 😍

Zoet-zure noodles met crispy tofu

Kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Koken: 10 minuten

Rusten: 60 minuten

Ingrediënten

Bereiding

1

Start een uur van te voren met de tofu. Omwikkel het blok tofu met een theedoek. Leg de tofu op een bord en leg daar iets zwaars op. Het vocht lekt dan in de theedoek, de tofu wordt dan met bakken crispy. Na een half uur haal je de tofu uit de theedoek.

2

Snijd de tofu in blokjes. Doe dit in een bakje en meng de tofu met peper, zout, de kurkuma, de kerriepoeder en wat olijfolie. Zet dit nog even apart.

3

Bak de tofu knapperig in een pan of doe de tofu in de airfryer op 200 graden voor 18 min. Beiden opties zijn mogelijk!

4

Snijd ondertussen de knoflook en de ui klein. Snijd ook de prei in halve ringen en de spitskool en de paprika in reepjes.

5

Bak de ui en knoflook in een pan. Voeg na 3 min. de andere groenten toe.

6

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer de sambal door de groente heen.

7

Leg de ongekookte noodles tussen de groente. Doe wat water in de pan zodat de noodles net onder water staan. Laat dit even pruttelen zonder deksel op de pa, tot de noodles gaar zijn. Tot slot voeg je de tofu en de chilisaus toe. Serveer met wat sesamzaadjes en bosui.